Wybieramy kolor koszulki na zlot w Swornychgaciach.
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
Wybieramy kolor koszulki na zlot w Swornychgaciach.
Wybierzmy zatem kolor.
Można zaznaczyć dwa kolory lub inaczej mówiąc oddać dwa głosy. Hau Hau
Można zaznaczyć dwa kolory lub inaczej mówiąc oddać dwa głosy. Hau Hau
Ostatnio zmieniony piątek, 5 kwietnia 2013, 13:59 przez JAREK, łącznie zmieniany 1 raz.
- marki
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 Explorer 1200
- Województwo: P-wielkopolskie
Zagłosowałem.
"Kolor żółty, ulubiony kolor Konfucjusza i buddyjskich lamów, nieodparcie przywodzi na myśl pożółkłe karty mądrych ksiąg. To wiedza i intelektualny przebłysk , to kolor oświecenia. Kiedy próbujesz go sobie wyobrazić, pod powieki wkradają się jasne promienie słońca. Życiodajne ciepło otulające ziemię, rozwijające kielichy kwiatów, rozgrzewające powietrze, przyspieszające dojrzewanie owoców i zbóż, rozświetlające mrok nocy. Blask, radość, optymizm emanują z żółtej barwy. A także potrzeba podzielenia się tą radością z innymi, potrzeba kontaktu z drugim człowiekiem, potrzeba wymiany informacji i nabytej wiedzy."
"Kolor żółty, ulubiony kolor Konfucjusza i buddyjskich lamów, nieodparcie przywodzi na myśl pożółkłe karty mądrych ksiąg. To wiedza i intelektualny przebłysk , to kolor oświecenia. Kiedy próbujesz go sobie wyobrazić, pod powieki wkradają się jasne promienie słońca. Życiodajne ciepło otulające ziemię, rozwijające kielichy kwiatów, rozgrzewające powietrze, przyspieszające dojrzewanie owoców i zbóż, rozświetlające mrok nocy. Blask, radość, optymizm emanują z żółtej barwy. A także potrzeba podzielenia się tą radością z innymi, potrzeba kontaktu z drugim człowiekiem, potrzeba wymiany informacji i nabytej wiedzy."
Ostatnio zmieniony piątek, 5 kwietnia 2013, 17:28 przez marki, łącznie zmieniany 1 raz.
- Unfamiliar
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: S-śląskie
marki pisze:Zagłosowałem.
To także kolor moczu, żółci i wstępnie nadtrawionych treści przewodu pokarmowego. Żółty oznacza początki zepsucia owoców a także "dojrzewającego" siniaka, czyli wylew podskórny. A żółte zęby budzą odrazę. To kolor charakteryzujący palaczy nikotynistów barwiąc na śmierdząco ich palce i wąsy. Kolor żółty często kojarzony jest zarazą lub pandemią i tym kolorem oznacza się tereny objęte podwyższonym ryzykiem zachorowań. Wreszcie żółte symbole stosowane we współczesnym świecie są znakami ostrzegawczymi. I nie mówię tu o znakach pionowych umieszczanych wzdłuż dróg, a o znakach ostrzegających przed promieniowaniem, polem elektromagnetycznym czy gazem.
Że nie wspomnę o ... żółtych gwiazdach Davida, żółtaczce, zżółknięciu jesiennym, siarkowodorze czy ajerkoniaku!
Poza tym moja teściowa ma żółte auto, więc ja jestem na nie, i nie przechylaj tu szali w kierunku Twoich upodobań, bo mój niebieski przegra z kretesem!!!
Bo niebieski, na który JA głosowałem fajny jest, nie?
Hehehe.
- marki
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 Explorer 1200
Unfamiliar, Zapomniałeś napisać, że żółte opaski to symbol zwycięstwa nad rakiem..
"....negatywne działanie żółtej barwy, polega na powodowaniu irytacji, zdenerwowania i złości. " teraz rozumiem Twoją irytację... hehehe
ps niebieski, nie jest zły, trzymam kciuki...tak skończymy na drugiej lokacie...
ps podoba mi się to Twoje "hehehe"
ps jako ciekawostka, doczytałem że kolor żólty przyspiesza metabolizm,dobre hehehe
"....negatywne działanie żółtej barwy, polega na powodowaniu irytacji, zdenerwowania i złości. " teraz rozumiem Twoją irytację... hehehe
ps niebieski, nie jest zły, trzymam kciuki...tak skończymy na drugiej lokacie...
ps podoba mi się to Twoje "hehehe"
ps jako ciekawostka, doczytałem że kolor żólty przyspiesza metabolizm,dobre hehehe
- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
Panowie. No żółty? No ja przepraszam! Facet w zółtej koszulce? Na motocyklu? Z piwem w ręku? No helloooł ! ( mrycu nie podbieraj mnie bo to inna inszość ). Kojot / brołn naprawde- bedzie pan zadowolony.
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
Widzę, że nie każdy skorzystał z możliwości oddania dwóch głosów, a takową ustawiłem, na wypadek gdyby ktoś zdawał sobie sprawę, że jak nie ten to inny kolor może byc.
Ostry sorki, umknęło mi. Może dlatego, że m.in. w czerwonym paskudnie wyglądam, jak zresztą w większości, ale w czerwonym szczególnie.
Ostry sorki, umknęło mi. Może dlatego, że m.in. w czerwonym paskudnie wyglądam, jak zresztą w większości, ale w czerwonym szczególnie.
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
- piontek
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2002
- Województwo: B-podlaskie
- Kontaktowanie:
HeHeHe - wiem kto oddał, jak do tej pory jako jedyny, głos na różowy.
Jeśli masz uwagę do mnie, a nie do treści związanych z wątkiem - wpisz ją w "Uwagi do Piontka". Czyli tu:
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487
http://yamahaxjrclub.pl/viewtopic.php?t=2487