James Clavell Król szczurów
-
- Model i rocznik moto.: Fazer 600 dobre i to !
- Województwo: E-łódzkie
James Clavell Król szczurów
Historia kilku amerykańskich żołnierzy w jednym z japońskich obozów jenieckich w czasie drugiej wojny.
Walka o przetrwanie nie mniejsza niż na froncie tylko trochę inaczej.
pierwszy raz przeczytałem w jeszcze w czasach technikum,niedawno całkiem przypadkowo wpadła mi w ręce i z przyjemnością łyknąłem ponownie.
Walka o przetrwanie nie mniejsza niż na froncie tylko trochę inaczej.
pierwszy raz przeczytałem w jeszcze w czasach technikum,niedawno całkiem przypadkowo wpadła mi w ręce i z przyjemnością łyknąłem ponownie.
człowiek jest tyle wart ile może pomóc drugiemu
- donCezarre
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2004
- Województwo: W-mazowieckie
- Kontaktowanie:
- jacekxjr78
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2005
- Województwo: K-małopolskie
- Unfamiliar
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: S-śląskie
- Tomson
- Model i rocznik moto.: Yamaha xjr 1300 turbo
- Województwo: W-mazowieckie
Jeżeli chodzi o film, oczywiście to moje subiektywne zdanie, to jest cieniutki i nie oddaje tego wszystkiego co książka. Pamiętam, jak ją czytałem to ciężko było mnie oderwać od czytania, i z przykrością i ze wstydem stwierdzam, że więcej takiej pozycji nie czytałem, a przynajmniej mnie nic tak nie wciągnęło, no może poza FORUM XJR
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
- Województwo: P-wielkopolskie
Jeżeli lubisz tematykę wojenną to przeczytaj to:
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/68048/po ... -sie-boisz
O ile Króla Szczurów czytałem z 5 razy to tą z 7.
Z Wietnamu nie czytałem lepszej, opartej na przeżyciach autora, który nie jest pisarzem. Może poza jeszcze jedną ale to później przedstawię
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/68048/po ... -sie-boisz
O ile Króla Szczurów czytałem z 5 razy to tą z 7.
Z Wietnamu nie czytałem lepszej, opartej na przeżyciach autora, który nie jest pisarzem. Może poza jeszcze jedną ale to później przedstawię
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- artur
Podpinam się bo nie chce mi się zakładać nowego tematu
Jak pisałem wcześniej polecę następną książkę o Wietnamie. W opisie jest napisane że dorównuje "Paragrafowi 22" ale to nieprawda. Przewyższa go. Napisane jest również że "nawiązuje do własnych doświadczeń autora" Nie wierzę. To się nie mogło dziać naprawdę. Przecież o ile pamiętam Monty Python'a nie było w Wietnamie. Jednak
JOHN McAFFE - CZAS STRACEŃCÓW. Czyta się na raz!
Kawałek z 1 strony
"Tuż pod miejscem gdzie drut łączy się z masztem znajduje się napis - NORMALNY JEST PODSTAWOWY CYKL W PRALCE AUTOMATYCZNEJ- Na bramie powieszono krowi dzwonek. Zadzwońcie nim a ktoś z bunkra karabinu maszynowego (...) zapyta;
Czego chcecie?
To Cichy. On zawsze zadaje takie pytania"
Zakochałem się w tej ksiażce z 20 lat temu. wystarczyło że to przeczytałem i kupiłem.
DziękujęPrzeczytałem poleconą przez Ciebie Arturze książkę, z rozpędu przeczytałem też następną "Wojownik Solo" tegoż autora. Przyznam że nie zawiodłem się ani na jednej ani na drugiej.
Jak pisałem wcześniej polecę następną książkę o Wietnamie. W opisie jest napisane że dorównuje "Paragrafowi 22" ale to nieprawda. Przewyższa go. Napisane jest również że "nawiązuje do własnych doświadczeń autora" Nie wierzę. To się nie mogło dziać naprawdę. Przecież o ile pamiętam Monty Python'a nie było w Wietnamie. Jednak
JOHN McAFFE - CZAS STRACEŃCÓW. Czyta się na raz!
Kawałek z 1 strony
"Tuż pod miejscem gdzie drut łączy się z masztem znajduje się napis - NORMALNY JEST PODSTAWOWY CYKL W PRALCE AUTOMATYCZNEJ- Na bramie powieszono krowi dzwonek. Zadzwońcie nim a ktoś z bunkra karabinu maszynowego (...) zapyta;
Czego chcecie?
To Cichy. On zawsze zadaje takie pytania"
Zakochałem się w tej ksiażce z 20 lat temu. wystarczyło że to przeczytałem i kupiłem.
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie
- artur
Pegaz pisze:"Powiedz, że się boisz" Mansona.
Pegaz skup się. Strona wcześniej o tym pisałem.
rkluczyk pisze:Uważam, że film warty obejrzenia.
Tak wart.
Jest jeden film dużo lepszy od książki ale nie mogę sobie przypomnieć który.