Kręci ale nie pali po dorobieniu kluczyka
Witam. Mam takiego pecha, iż kupiłem moją pszczółkę (2014) z tylko jednym kluczykiem no i jak to bywa...zgubilem go Problem teoretycznie rozwiazalem bo stacyjke rozebralem i wysalem na dorobienie kluczy, ale tylko teoretycznie bo na nowym kluczyku moto kreci, a nie pali...srednio znam sie na mechanice dlatego licze na Wasza pomoc. Nadmienie tylko iż po przekreceniu kluczyka wszystko niby jest oki, kluczyk gasnie itp. Pomocy
ciekawe,tego jeszcze nie było,pomyliłeś coś w elektryce
jak mogłeś zgubić jeden mały kluczyk
poczekaj jak szlachta wstanie coś się wymyśli
swoją drogą,to rok czasu czekałeś aż zgubisz kluczyk,żeby wejść na forum,tak to cały czas jeździłeś,...acha
jak mogłeś zgubić jeden mały kluczyk
poczekaj jak szlachta wstanie coś się wymyśli
swoją drogą,to rok czasu czekałeś aż zgubisz kluczyk,żeby wejść na forum,tak to cały czas jeździłeś,...acha
- Lenku
- Model i rocznik moto.: XJR 1200 - 1994r
- Województwo: G-pomorskie
Re: Kręci ale nie pali po dorobieniu kluczyka
Kluczyk jak kluczyk, jak kręci to powinno byc ok. Ten problem wygląda mi na związany z czymś innym.
Albo coś źle podłączyłeś albo nałożył się inny problem...
Czy moto całą zimę było nieodpalane? jak tak to czy wcześniej motocykl odpalał bezproblemowo po dłuższym postoju?
Który masz rocznik, bo rozumiem, że 2014 to data zakupu używanego skoro tylko z jednym kluczykiem. Gaźniki czy wtrysk? (uzupełnij profil będzie łatwiej...)
Grzebałeś cos przez zime w moto oprócz stacyjki?
Albo coś źle podłączyłeś albo nałożył się inny problem...
Czy moto całą zimę było nieodpalane? jak tak to czy wcześniej motocykl odpalał bezproblemowo po dłuższym postoju?
Który masz rocznik, bo rozumiem, że 2014 to data zakupu używanego skoro tylko z jednym kluczykiem. Gaźniki czy wtrysk? (uzupełnij profil będzie łatwiej...)
Grzebałeś cos przez zime w moto oprócz stacyjki?
- farba
- Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
- Województwo: W-mazowieckie
A czy wtryskowe nie mają czasem transpondera w kluczyku
Dorobiłeś wytrych nie kluczyk
test: nowy kluczyk w stacyjkę a stary bardzo blisko stacyjki (jak najbliżej), jak odpali zabierz stary i napisz czy zgasła.
Dorobiłeś wytrych nie kluczyk
test: nowy kluczyk w stacyjkę a stary bardzo blisko stacyjki (jak najbliżej), jak odpali zabierz stary i napisz czy zgasła.
- Maciejka
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2005
- Województwo: P-wielkopolskie
Pisał że zgubił kluczyk
Przychodzi mi do głowy tylko wymiana stacyjki, chyba że ktoś słyszał o zakodowaniu kluczyka bez oryginału
Przychodzi mi do głowy tylko wymiana stacyjki, chyba że ktoś słyszał o zakodowaniu kluczyka bez oryginału
- farba
- Model i rocznik moto.: Żółta taryfa
- Województwo: W-mazowieckie
Rysiu pan do ciebie
- rkluczyk
- Model i rocznik moto.: Motorynka
- Kontaktowanie:
Już jestem. A immo kodował czy tylko kluczyk wyskrobał kolega??? W razie czego objaśnię i pomogę - tel. 502071649
Rocznik moto 2008, zapalał dotychczas bez problemu. Rozmawialem z człowiekiem który mi dorabiał wsio i powiedział, ze skoro gaśnie ikonka kluczyka (immo) to znaczy, ze problem nie lezy po winie kluczyka. Nie ruszany byl od listopada, w styczniu sie zorientowalem, ze kluczyk wcieło i niedawno znajomy dorobil mi nowy (tak bral kompa, stacyjke itd)
Immobilizer? Nie powinna przestać mrugać czerwona dioda jak się włoży kluczyk?
- Unfamiliar
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: S-śląskie
Powinna. W beemie spisują nr`y i po tygodniu przysyłają oryginalny klucz. Tanio nie jest.
Odświeże temat, może komuś sie przyda. Dzisiaj dorabiałem kluczyk do swojej krowy z '09 z immo. Robiłem to w sieciowym punkcie gdzie dorabiają klucze (bez reklamy zaczyna sie na C kończy na R; do znalezienia w większości centrów handl.). Facet docial kluczyk i zakodował immo. Wszystko działa.
- artur
- Model i rocznik moto.: OXygen 49 ccm, XJR 07
Bez reklamy. Dorabiam klucze u R......a w Wagrowcu i zawsze działa
P.S. wszystkie odpowiedzi są czysto teoretyczne podparte niewielką wiedzą własciciela w w/w temacie