Opony
- Unfamiliar
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2007
- Województwo: S-śląskie
Re: Opony
jw/PR3
- JAREK
- Administrator
- Model i rocznik moto.: XJR1300-2004
- Województwo: E-łódzkie
- Kontaktowanie:
Dwa sezony. U mnie opony dobre 22-24 tysiace robia wiec spokojnie 5-6 sezonow. U mnie szybciej kruszeja niz sie zuzywaja.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
- Tomson
- Model i rocznik moto.: Yamaha xjr 1300 turbo
- Województwo: W-mazowieckie
Do spokojnej jazdy chyba metzeler będzie najlepszy, a z tego co się czyta i słyszy, to na winkle bajlepsze będą michelin, ale chyba cenowo są na szczycie.
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
menzuramenzura pisze:Jakie macie opinie na temat dunlop sportmax gpr300? Jak ruszam na wprost i minimalnie mocniej odkręcę to motorek przyspiesza z lekkim paleniem kaporka. Jak ruszam od 0 i jednocześnie skręcam to znowóż motorek próbuje driftować. Ważę ok 90kg także nie ma sytuacji że nie ma ciężaru na tylnym kole. Pompuję 2,5Bar, sprężyny z tyłu mam ustawione na najniższe i "najmiękcejsze" położenie.
Nie wiem jak te, ale Dunlopy z pierwszego montażu miały taką przyczepność że dodanie gazu na 4 biegu przy 60 kmh powodowało poślizg nie zależnie od pory roku, na wyszlifowanym asfalcie, na niższych biegach to już wszędzie bokiem jeździła. Po zmianie na micheliny, metzelery już nie było takich atrakcji.