Olej pod puszką
-
mariaczczi1
obudowa filtra oleju xjr 1300
witam poszukuje obudowy filtra oleju xjr 1300 pomocy
- Piotr_MC_85
- Model i rocznik moto.: XJR 1300 2009
- Województwo: D-dolnośląskie
A propo obudowy.
Przy ostatniej wizycie na zmianie oleju w Yamie, mechanior powiedział że zmienił by sobie typ filtra na moim miejscu na taki blaszany odkręcany jak na przykład w puszce.
Problema nie ma żadnego, dorabiamy króciec z podkłedem (łożem nowego filtra) dajemy pod niego oring i mamy wykręcany filtr na wierzchu.
Zaleta: nie bawimy się z wysprzęglikiem, kablkiem stopki i momentalnie wyminiamy sobie filtr.
Ewentualne wady: estetyka jak komuś przeszkadza, choć moim zdaniem oryginalna obudowa nie jest szczególnie urodziwa.
Co do patentu widziałem jak zrobił to w swoim sprzęcie Honda CB 550 z '88 i wygląda to dziarsko.
Przy ostatniej wizycie na zmianie oleju w Yamie, mechanior powiedział że zmienił by sobie typ filtra na moim miejscu na taki blaszany odkręcany jak na przykład w puszce.
Problema nie ma żadnego, dorabiamy króciec z podkłedem (łożem nowego filtra) dajemy pod niego oring i mamy wykręcany filtr na wierzchu.
Zaleta: nie bawimy się z wysprzęglikiem, kablkiem stopki i momentalnie wyminiamy sobie filtr.
Ewentualne wady: estetyka jak komuś przeszkadza, choć moim zdaniem oryginalna obudowa nie jest szczególnie urodziwa.
Co do patentu widziałem jak zrobił to w swoim sprzęcie Honda CB 550 z '88 i wygląda to dziarsko.
Ostatnio zmieniony niedziela, 26 czerwca 2011, 22:04 przez Piotr_MC_85, łącznie zmieniany 1 raz.
- Piotr_MC_85
-
Multan
Olej pod puszką
Witam Panowie niestety coś mi moja XJR nie chce sie zachowywać jak powinna znaczy się tak... Pojawił mi się wyciek oleju uwaga uwaga w miejscu łączenia puszki plastikowej którą dolatuje powietrze z filtra powietrza do gaźników i za nic nie mam pojęcia skąd tam olej w ogóle...? Czy ktoś ma jakieś pomysły? aha i cały czas wali benzyną jakbym polewał po ciepłym silniku szczególnie przy odpaleniu wycieków żadnych widocznych nie ma, dziś rano jak odpaliłem po kilku dniowym postoju to z prawego wydechu wystrzał jak z pocisku przeciw lotniczego huk potężny. Jutro wywalę filtr powietrza zobaczę co tam się dzieje ale dziwne to zjawisko dosyć...
-
Solar
Widzialem taki patent na angielskiej stronie,no napewno jest to wygodniejsze, pamietam ze w bandycie wymiana filtra to chwila a jezd za kolektorami. http://i706.photobucket.com/albums/ww70 ... est012.jpg
- Piotr_MC_85
- Zdzislaw
- Model i rocznik moto.: PzKpfw.Ausf.DT-75
- Województwo: C-kujawsko-pomorskie
- Kontaktowanie:
Kiedyś miałem KawałSraki EN500- silnik GPZta 500 i innych półek Kawasaki. Połówka Gpzta 900
.
Ale mniejsza o historię.
Tam filterek oleju również był umieszczony z przodu silnika- typu samochodowego, cyk cyk i filtra nie ma, założony nowy. Taka przeróbka w XJRce IMHO jeżeli koszta były by niewielkie opłacała by się
.
Ale mniejsza o historię.
Tam filterek oleju również był umieszczony z przodu silnika- typu samochodowego, cyk cyk i filtra nie ma, założony nowy. Taka przeróbka w XJRce IMHO jeżeli koszta były by niewielkie opłacała by się
-
Multan
-
pardi
kolego ja miałem ren problem jak wymieniałem sprzęgło i niestety nie było w sklepie uszczelki na już a sezon w pełni,więc zrobiłem ją sam
,no i niestety nie zrobiłem tej jednej dziury w uszczelce.Silnik dostał takiego ciśnienia ze tez olej był w filtrze i wylatywał przez odmę .Po wyczyszczeniu wszystkiego dalej śmiga jak burza.