Zalogowałem się na Chorwackim forum XJR i poprosiłem o przetłumaczenie jak to zrobić a mają tam opisane co gdzie jakie kabelki zamieszać w RP02 i RP06 

RP02

RP06

Na forum chorwackim odpisał Davy na moje zapytanie :
Koniu wrote:
Can you translate the first post how to unloc the POWER 

to english ? I'm very interested to do that in my RP02 from 2000 year but I can't read croatian 

Pleas help me.
Davy
He didn't say much. Only the fact that on models from RP02 and RP06 when you connect pin marked with X to ground (or frame, chassis), power would increase from 98 to 106 HP.
(Kolo nie napisałe nic więcej tylko tyle, że w modelach RP02 i RP06 kiedy się zmasuje wyprowadzenie oznaczone X moc wzrośnie z 98 do 106 KM.)
Później jeszcze napisałem:
Koniu wrote:
Any of you tryed to do that, was it working ?
Davy
Looks like these guys with such a years models tried and they really gained some more power but not throughout complete curve. 
(Wygląda na to że goście z moturach z tych lat próbowali i rzeczywiście był wzrost mocy ale nie przez cały zakres obrotów.)
Na dole mojego postu jest załącznik z oryginalnym po niemiecu opis z TVU jak to zrobić. Jak ktoś łapie niemiecki to zanim w kablach zacznę mieszać to może mógłby potwierdzić, że jest jak chorwaci piszą.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.